RdV2031-06-06_07-43-38 - kopie

Verras Occupy

March 19, 2012

Op de vloer ontstaat een Mindmapstructuur van 5 bij 5 meter. Midden in verscheen de vraag: Wat is het probleem? Met assocaties, grote woorden, bijbelteksten, diepe gedachten en losse flodders ontstond er een wirwar van ideeën in de mindmap over de kern van ‘het probleem’. De oproepen in het Oude Testament met betrekking tot de economie bleken nog extreem van toepassing. De mens was niet veel veranderd, die moet nog steeds elke keer weer horen dat zorg, mededogen en mee-delen een goed idee is.

Met al deze beelden, gedachtes en teksten in ons achterhoofd begonnen we aan 10 grote protestborden. In rap tempo werden er 10 rake teksten verzonnen. De borden werden op de fiets geladen, de 5bij5 probleemvloer werd losgehaald van de theatervloer en opgevouwen en het bier en de wijn in tassen gestopt. Met z’n allen vertrokken we naar het Beursplein. Occupy was opgetogen, verrast en geraakt. Drinken, filosoferen over de oplossing en knuffels. Hier krijgen we het wel warm van.