RdV2031-05-23_07-40-42 - kopie

Zonde

March 19, 2012

ZONDE – aflevering 1 ‘De verkenner’ – serie Made in China

Vijf minuten staren we in stilte een min of meer vreemde in de ogen. In het midden flakkeren kaarsen, de ruimte is roze-kitsch verlicht. Een eindeloze ontmoeting

Na vijf minuten stampt de ‘staat’ binnen; ‘Wij geloven dat een ieder hier een potentiele bedreiging is voor het menselijk systeem. U hebt zojuist iemand ontmoet. Kies uit de lijst met 15 staatsbedreigende eigenschappen minstens drie eigenschappen die op de ander van toepassing zijn.’

Want wezijn allemaal broeders, en zusters.  Onder het vernis van beschaving, van angst voor afwijzing, van angst voor de ander in staat tot dat wat niemand wil weten. Kijk maar lang genoeg in iemands ogen en we zien dat we allemaal staatsgevaarlijk zijn. Ten diepste