steigerheiligeBW

Steigerheilige moet nog even wachten …

February 11, 2014

We moeten nog een jaar wachten op de Steigerheilige. Wat een pech. En wat een oefening in geduld. 6 maart 2014 zou het gerealiseerd worden, maar de afgelopen weken werd duidelijk dat dit vanwege onverwachte omstandigheden niet realiseerbaar bleek. Nou past geduld oefenen wel bij deze heilige, maar zuur is het ook.

Vandaag stond in het blad ‘Kerk in Mokum’ het aankondigingsbericht [link]. Ons besluit om het een jaar uit te stellen had alles te maken met het vorige StroomWestproject, de Tree of Light [link]. Die bleek in de afronding nogal wat voeten in de aarde te hebben. En je kunt één project op korte termijn, met weinig geld en op je tandvlees realiseren (met plezier zelfs) maar om daar vervolgens nog zo’n traject achter aan te koppelen, is onverstandig. Ziekte bij de medewerkers en realisme rond veiligheid en kwaliteit noopten tot dit besluit. Een ‘Steigerheilige’ die straks vanwege werkstress halverwege omvalt, dat kan echt niet.

Het is een prachtig artikel in de ‘Kerk in Mokum’, waar we blij mee zijn. Het beleven van de realisatie van het project vergt het oefenen van nog wat geduld. Wat ons spijt – maar aan de andere kant ons uit doet zien naar volgend jaar.

Blijf op de hoogte van de voortgang via de nieuwsbrief [link].