1500834_243745819119990_10639190_o

Tree of Light – Mercatorplein

December 5, 2013

We gaan een boom bouwen. Op het Mercatorplein. Metershoog, metersbreed en vol met lege fittingen. De lampjes die we daar indraaien zijn afkomstig van mensen uit de buurt die het niet makkelijk hebben, die sociaal of financieel krap zitten. Zij lenen een lampje aan de boom en onder de boom kun je een verhaal van hen vinden. Je leest iets van wat ze bijdragen aan de buurt, aan vrieden, aan het samenleven. Buren die het niet makkelijk hebben verlichten met kerst de buurt. De boom staat van 22 december tot 12 januari

Wil je helpen verhalen te verzamelen? Misschien ken je iemand die in Amsterdam West woont, krap zit en iets tofs doet; de hond van de buren uitlaten, de familie in buitenland ondersteunen, zwaaien naar kinderen die langs het raam rennen. Geef jouw naam en contactgegevens door aan rikko [at] stroomwest.nl

De boom bestaat uit:

Geleend licht – buren lenen lampjes aan de boom

Gevonden hout – van wat de buurt over heeft wordt de boom gebouwd

Gedeelde verhalen – mooie verhalen uit de buurt vind je onder de boom

 

OPENING 21 DECEMBER!

De Boom wordt mogelijk gemaakt door het ‘BewonersInitiatief’ en andere financiers. We zijn nog niet helemaal rond, dus wil je financieel of in materiaal bijdragen aan de boom, laat het ons weten op rikko [at] stroomwest.nl. Wil je een buurtborrel, feestje, workshop of wat dan ook organiseren onder de boom. Welkom!

Het bouwen van de boom zelf gebeurt door Tessa Hendriks: tessahendriks.com

Tags: ,